.

Къде се крият болестите?

Според  учените, болестите са кодирани в мерките, в килограмите и дори в бръчките ни. Те се крият в ушната мида, в обиколката на бедрата  кръвната група. Учени от Харвард   установили, че, ако сте от група А, Б или АВ, рискът

Къде се крият болестите?
id="internal-source-marker_0.1657611856380683" style="font-size: 11pt; font-family: Arial; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;">Според  учените, болестите са кодирани в мерките, в килограмите и дори в бръчките ни. Те се крият в ушната мида, в обиколката на бедрата  кръвната група.

Учени от Харвард   установили, че, ако сте от група А, Б или АВ, рискът да развиете рак на панкреаса е с 44 процента по-висок, отколкото, ако сте група 0. Дори по номера на сутиена може да се разбере кога и от какво може да се разболеем. Списание “Prevention”  подрежда най-странните белези, зад които се крият болестите.   Ето някои от тях:

Пръстите на ръцете - по тях може да се познае, ако при жени показалецът е по-къс от безименния пръст, в менопаузата  те ще се разболеят от остеопороза. Защото този белег обикновено  е характерен за мъжете и се  дължи на по-ниските нива на естрогените.
Ако ви липсват тези хормони, след 45 със сигурност ще имате проблеми с коленете.
За да излъжете болестта обаче, може да започнете превенцията още от 20-годишна възраст. Правете упражнения за заздравяване на коленете по 10 минути всеки ден.

Според американските учени, дамите по-високи от 160 см нямат голям шанс да доживеят до дълбока старост.  По-високият ръст издава, че  те нямат специфичната генна мутация, която е причина за издържливостта на столетниците. Затова помислете отрано и  спрете цигарите и алкохола, не яжте мазни храни и наблегнете на зеленчуците. Трябва да спортувате, да не спите по-малко от 7 часа и да си лягате най-късно в 23 часа. Сексът също е много важен.

По ушната мида пък може да се  познае исхемичната болест на сърцето.  Учените открили интересна зависимост - жените, които имат резка на възглавничката на ухото, са в опасност. Ако тази резка е само на едното ухо,  опасността от инфаркт  е с 33 процента по-голям.  Това сочи проучване, поместено с списание ‘American journal of Medicine”. Ако резките са две, опасността се увеличава до 77 процента. За да надхитрите болестта, свалете навреме излишните килограми, внимавайте се храните, за да не вдигате холестерола и се старайте да не вдигате кръвно, това съветват кардиолозите.

Кой номер сутиен носите? Ако е чашка D,  да знаете, че диабетът ви дебне. Така поне смятат канадски учени. Те открили, че  при момичетата, които на 20 се радват на голям бюст, шансът да развият диабет от тип II се увеличава два пъти.  Как може да надхитрим коварната болест. С редовни тренировки във фитнеса. Те ще засилят метаболизма с 25 процента, както и обмяната на захарите в кръвта.

Фитнесът не помага обаче, ако имате тънки прасци.  Френски учени твърдят, че ако сте много елегантна от коляното надолу, ви грози инсулт  Според французите, пълните прасци били сигурно доказателство, че извеждате мастните съединения от кръвоносните съдове и ги трупате по кожата.  Затова, ако имате крак на балерина, пийте редовно зелен чай и то по няколко чаши.  Японските учени обещават, че ароматната напитка ще изчисти съдовете    и ще ви спаси от инсулта.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...